vrijdag, 13. februari 2015 - 20:53 Update: 13-02-2015 21:37

Boordcomputers van taxi's werken nog niet

Boordcomputers van taxi's werken nog niet
Foto: SXC
Den Haag

Vanaf deze maand is het voor alle taxi's verplicht om met een boordcomputer voor taxi's (BCT) uitgerust te zijn.

Maar de problemen met de boordcomputer zijn nog steeds niet opgelost, zo heeft staatssecretaris Mansveld schrijftelijk aan de Tweede Kamer laten weten. Dit meldt de NOS vrijdag. Volgens Mansveld gaan de fabrikanten failliet, zitter er ontwerpfouten in de computer en is het software-onderhoud te omslachtig.

Negentig procent van de taxi's heeft inmiddels een BCT. De taxibedrijven kregen van de overheid subsidie om zo'n ding aan te schaffen. Maar doordat een van de drie fabrikanten, Quipment, vorig jaar failliet ging, lukte het niet alle taxibedrijven om aan een BCT te komen. Daarom heeft de staatssecretaris de subsidiemogelijkheid nu verlengd tot 15 maart.

De taxibranche, de overheid en de fabrikanten zijn om de tafel gaan zitten om de softwareproblemen op te lossen. Aanpassing van de software kost 30.000 euro tot 320.000 euro afhankelijk van de fabrikant. Mansveld is bereid subsidie te geven om het proces te versnellen. Het voordeel van een BCT is dat klanten betere informatie krijgen over hun taxirit, de rusttijden van de chauffeurs beter zijn te controleren en dat bedrijven er gemak van hebben bij hun administratie.

Provincie:
Tag(s):