vrijdag, 10. april 2015 - 8:48

Dirk Kuyt: 'Ik kom weer thuis'

Dirk Kuyt: 'Ik kom weer thuis'
Foto: fbf
Rotterdam

(ELFVoetbal/Blikopnieuws) Dirk Kuyt keert terug op het oude nest. Hij tekent bij Feyenoord een contract voor een jaar en komt over van Fenerbahçe.

"Ik wil de uitdaging in de eredivisie nog eenmaal aan gaan. Ik heb het al vaker geroepen, Feyenoord is altijd blijven trekken. Ruim tweeënhalf jaar geleden toen ik vertrok bij Liverpool hebben we al eens gesproken over een terugkeer. Dat is toen niet gelukt, maar nu staat niets meer in de weg", zegt de 34-jarige Kuyt tegen AD Sportwereld.

Hij vervolgt: "Ik kom na de zomer weer thuis, daar kan niets meer tussen komen. En ik hoef niet uit te leggen dat ik er enorm naar uitkijk om weer in de Kuip te spelen. Financieel is de achterstand er natuurlijk gewoon op PSV en vooral Ajax. Maar op het veld hoeft dat verschil niet zo voelbaar te zijn, als je het mij vraagt. Aan ons om dat straks te bewijzen."

Kuyt hoopt met zijn komst naar Feyenoord ook John Guidetti over de streep te trekken. "Hij heeft aangetoond een echte Feyenoord-speler te zijn. Net als ik had hij heel snel een klik met de fans. Om eerlijk te zijn, ben ik hem na Feyenoord een beetje uit het oog verloren, omdat hij bij Manchester City niet veel speelde en de Schotse competitie met Celtic in Turkije moeilijk was te volgen. Maar als hij de fitheid en kwaliteit kan leveren die hij destijds had, dan is hij een enorme aanwinst."

Wouters

Overigens was er donderdagavond nog meer nieuws vanuit Rotterdam. Jan Wouters wordt komend seizoen assistent-trainer bij Feyenoord, zo meldt De Telegraaf.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):