zondag, 1. maart 2015 - 10:46 Update: 02-03-2015 13:53

Drukte op webstie belasting vanwege aangifte inkomstenbelasting

Aangiftecampagne inkomstenbelasting van start
Aangiftecampagne inkomstenbelasting van start
Den Haag

Vanaf zondag 1 maart is de vooraf ingevulde belastingaangifte online beschikbaar. Voor circa 6 miljoen particulieren is de aangifte volledig vooraf ingevuld. De aangifte moet binnen zijn vóór 1 mei 2015.

Mensen kunnen online aangifte doen door op de site van de Belastingdienst in te loggen via ‘Mijn Belastingdienst’. Dat is een persoonlijke pagina bij de Belastingdienst. Mensen die hun aangifte zonder wijziging kunnen insturen, kunnen ook de Aangifte-app 2014 gebruiken. In de app zijn dit jaar ook de hypotheekgegevens opgenomen. Hierdoor kan een grotere groep mensen hiervan gebruik maken.

Aangifte doen kan in maart én april. Dit jaar krijgt men dus een maand langer de tijd om de gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen. Degenen die in de maand maart aangifte doen, krijgen nog voor 1 juli bericht van de fiscus. Bij de aangiften die in april binnenkomen, probeert de Belastingdienst óók voor 1 juli bericht te geven. Als de aanslag wordt opgelegd na 1 juli kan een bedrag aan belastingrente berekend worden.