dinsdag, 13. januari 2015 - 21:44 Update: 13-01-2015 21:48

Feyenoord-directeur gefrusteerd om slepende kwestie Kuip

Feyenoord-directeur gefrusteerd om slepende kwestie Kuip
Foto: Feyenoord
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Eric Gudde heeft dinsdag op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord zijn frustratie en ongeduld uitgesproken. Dit over de stand van zaken rond de verbouwing van De Kuip.

De Zuid-Rotterdammers willen al geruime tijd een groter stadion realiseren. "Het is een slepende en uitputtende kwestie waarvan de uitkomst nog steeds ongewis is", begint de algemeen directeur van de nummer drie van Nederland zijn verhaal. "Liever was ik nu niet verstaanbaar geweest door de herrie van de vaklui en timmerlieden die aan de eerste verbouwfase waren begonnen. Helaas is het nog niet zo ver. Voor de toekomst van de club is een 'vernieuwbouwd' stadion de enige manier om Feyenoord financieel verder te helpen in de concurrentie met Ajax, PSV en de Europese subtop."

Eind deze maand hopen Feyenoord, de stadiondirectie en bouwer BAM op definitieve duidelijkheid over het omvangrijke project van ongeveer tweehonderd miljoen euro. Inmiddels is het begin van de werkzaamheden al met een jaar uitgesteld, naar volgend jaar zomer. Zodoende is de officiële heropening verschoven naar 2019. Het gerenoveerde stadion moet tussen de 59.000 en 63.000 plaatsen krijgen. "Met een dergelijke capaciteit is het stadion niet alleen tegen Ajax maar ook tegen bijvoorbeeld Excelsior en PEC Zwolle uitverkocht."

Met een winst van 8,4 miljoen euro over het vorige seizoen beschikte Feyenoord vorig jaar voor de eerste keer sinds 2004 weer over een positief eigen vermogen. Gudde: "Mede daarom was 2014 een goed en bijzonder jaar." Bij de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord ontving Henk van der Stoep de Willem van Hanegem Award. Hij is al 22 jaar archivaris van de havenstedelingen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):