dinsdag, 5. mei 2015 - 12:26

Gouden Film voor De Ontsnapping

Gouden Film voor De Ontsnapping
Utrecht

Vanochtend werden hoofdrolspelers Isa Hoes en Edwin Jonker en regisseur Ineke Houtman in Vondelpark verrast met de Gouden Film voor DE ONTSNAPPING. De film heeft meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop weten te trekken.

Aan Heleen van Royen, schrijfster van de gelijknamige bestseller, was de eer om de Gouden Film namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds uit te reiken. Tevens werd de Gouden Pen, namens Netwerk Scenarioschrijvers, overhandigd aan de scenarioschrijvers van de film: Mirjam Oomkes en Olga Ponjee.

De Film

Gouden Film voor DE ONTSNAPPING. V.l.n.r.: Danielle Raaphorst, Heleen van Rooyen, Sjef Scholte, Isa Hoes, Edwin Jonker, Ineke Houtman, Olga Ponjee en Mirjam Oomkes (credits: Sven Hoogerhuis / All Access, voor high-res foto, neem contact op met All Access)

Julia (Isa Hoes) heeft een goede baan, woont in een nieuwbouwhuis en heeft twee kinderen met de zorgzame Paul (Kees Boot). Maar in de keukenla liggen antidepressiva. Ze had zich haar leven zo anders voorgesteld toen ze jong was en erover fantaseerde met haar broertje Jimmy (Matthijs van de Sande Bakhuyzen). Hun tragische afscheid was twintig jaar geleden, maar knaagt nog altijd aan haar. Na een ruzie met Paul besluit Julia het roer radicaal om te gooien. Ze vertrekt - in de geest van Jimmy - naar de Portugese Algarve. Ze maakt nieuwe vrienden en meet zich een nieuw uiterlijk aan, maar gaandeweg ontdekt ze dat ontsnappen niet hetzelfde is als gelukkig worden. Als ze de mysterieuze gigolo Romeo (Edwin Jonker) leert kennen, komt Julia’s verleden dichterbij dan ooit. DE ONTSNAPPING is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Heleen van Royen.

DE ONTSNAPPING is geproduceerd door Mountain Road Entertainment Group en Incredible Film in samenwerking met Marmalade Films. De film werd mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Filmfonds, The Belgian Tax Shelter for Film Financing en het Abraham Tuschinksi Fonds. De distributie ligt in handen van Dutch FilmWorks. DE ONTSNAPPING draait op dit moment in 120bioscopen door heel Nederland. 

Categorie:
Provincie: