woensdag, 14. januari 2015 - 14:21 Update: 14-01-2015 14:41

Lening van elk 250.000 euro voor 8 start-ups

Lening van elk 250.000 euro voor 8 start-ups
Foto: RVD
Den Haag

Voor 8 wetenschappelijke start-ups heeft staatssecretaris Dekker woensdag elk 250.000,- euro subsidie in de vorm van een lening ter beschikking gesteld. Dit meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) woensdag.

Recycling van 3D-printafval, vaccinpleisters, energieopwekkende zonwering, live beelden van DNA, IVF-zwangerschapstest, computers als verwarming, een stof tegen uitzaaiing van kanker en kunstmatige antibacteriële peptides zijn de acht onderwerpen van de wetenschappelijke start-ups.

Deze acht nieuwe bedrijven gaan hun wetenschappelijke innovatieve kennis omzetten in commerciële toepassingen. Om deze bedrijven te helpen aan succesvolle start van hun kennisvalorisatie zijn zij in aanmerking gekomen voor een lening die beschikbaar wordt gesteld door het ministerie van OCW en EZ. Deze leningen helpen de nieuwe bedrijven bijvoorbeeld om meer financiering van externe partijen binnen te halen.

Staatssecretaris Dekker: “Wanneer je innovatieve, wetenschappelijke kennis weet om te zetten in toepassingen waar de samenleving baat bij heeft, dan krijgt die wetenschappelijk kennis een enorme meerwaarde, maatschappelijk en economisch. De 8 start-ups die vandaag een lening van ons krijgen zijn daar schoolvoorbeelden van.”

Categorie:
Provincie: