vrijdag, 20. maart 2015 - 19:39 Update: 20-03-2015 20:45

Man stak 96-jarige vrouw neer 'om vader te straffen'

Man stak 96-jarige vrouw neer om vader te straffen
Foto: EHF
Amsterdam

De man die de 96-jarige vrouw zomaar neerstak in Amsterdam, zou dat hebben gedaan om zijn vader te straffen. Dat heeft de advocaat van de verdachte Bob Meijer vrijdag laten weten, zo melden Omroep Gelderland en het AD.

De 24-jarige Arnhemmer zou volgens Meijer voor zijn daad speciaal naar Amsterdam zijn afgereisd en om daar een willekeurig slachtoffer uit te kiezen. Hij zou dit uit wraak hebben gedaan, omdat hij altijd door zijn vader is mishandeld.

De bejaarde vrouw  werd donderdagavond in Amsterdam neergestoken toen ze met haar rollator onderweg was. Ondanks de steekwonden in haar buik wist nog op eigen kracht haar woning te bereiken, waar ze de politie belde. Met een ambulance werd de vrouw overgebracht naar een ziekenhuis. Ze is daar geopereerd en ligt nu op de Intensive Care.

De man meldde zich donderdagavond bij de Mobiele Eenheid, die vanwege de voetbalwedstrijd van Ajax, op de Dam stonden. Hij vertelde de politie dat hij de dader was van de steekpartij. De man is hierop aangehouden en het mes dat hij bij zich had is in beslag genomen. De man blijft voorlopig vastzitten. Een psychiater gaat nu onderzoeken hoe het met de geestelijke gesteldheid is. Volgens zijn maakte hij 'niet direct een verwarde indruk', zo weet het AD.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):