woensdag, 18. februari 2015 - 19:45 Update: 18-02-2015 21:45

Man steelt postzakken om creditcards

Postzakken gestolen om credit cards
Foto: SXC
Den Haag

Agenten hielden op dinsdagavond 17 februari een 42-jarige man aan omdat hij postzakken zou hebben gestolen om creditcards te bemachtigen. De passen gebruikte hij daarna om voor duizenden euro’s te pinnen.

De politie startte het onderzoek naar de man nadat de politie meerdere aangiften van valselijk gebruik van creditcards binnenkreeg. Uit onderzoek bleek dat de man de creditcards uit postzakken viste die hij voor dat doel had gestolen uit postdepots. Met de gestolen passen pinde de 42-jarige bij geldautomaten, in winkels en betaalde hij bij webwinkels. In de periode van juni 2013 tot en met december 2014 wist de man zeker zeven passen via de diefstal van postzakken te gebruiken voor zijn frauduleuze praktijken. Toen tijdens het onderzoek de 42-jarige man in beeld kwam bleek hij moeilijk te vinden, omdat hij geen vast adres had.

Agenten in burger wisten hem uiteindelijk te vinden toen hij op NS station Den Haag Hollands Spoor in de trein naar Amsterdam stapte. De politie had de onherkenbare agenten speciaal ingezet om de verdachte aan te kunnen houden. Hij zit vast op het politiebureau en wordt verhoord.

 

Buit

Het bedrag dat hij met de credit cards buitmaakte is inmiddels opgelopen tot 17.000 euro, maar het gaat mogelijk om een hoger bedrag. In een woning waar de verdachte verbleef vond de politie een groot aantal poststukken, waaronder meerdere lege enveloppen waarin creditcards werden verstuurd. De politie is nog bezig met een inventarisatie en kijkt met verschillende creditcard maatschappijen of de ontbrekende passen door de verdachte werden gebruikt.

Provincie:
Blik op 112: