woensdag, 14. januari 2015 - 23:40 Update: 15-01-2015 22:01

Moord op 60-jarige vrouw was bewuste daad

 Dode bij schietpartij Amsterdam
Amsterdam

De 60-jarige vrouw die woensdagavond bij een schietpartij in Amsterdam werd gedood, is volgens de politie doelbewust om het leven gebracht, zo schrijft RTV Noord-Holland donderdag

De politie hield eerder nog  rekening met de mogelijkheid dat het om een persoonsverwisseling zou gaan. In ieder geval was de vrouw geen bekende van de politie, aldus de omroep. Mogelijk is ze geliquideerd omdat ze familie is van een crimineel. De vrouw was van Turkse afkomst.

De schietpartij vond plaats aan de Pieter van der Werfstraat in de Amsterdamse wijk Geuzenveld. Volgens de politie heeft een kogelregen de vrouw, die op het balkon stond van een appartementencomplex, gedood. Van de betreffende woning zijn ook de ruiten gesneuveld door de inslag van kogels. Ook van twee auto's, die in de buurt van het wooncomplex geparkeerd stonden, zijn ramen kapotgeschoten.

Op de Ben Hope in Osdorp is een brandende auto aangetroffen. Het is nog niet duidelijk of het gaat om de vluchtauto van de schutters. De politie is op beide locaties een uitgebreid onderzoek gestart. 

Provincie:
Tag(s):