maandag, 26. januari 2015 - 16:10 Update: 27-01-2015 18:40

Moordverdachte Bart van U. heeft DNA-match in zaak Els Borst

Doorbraak in zaak Els Borst na DNA-match
Foto: fbf
Utrecht/Bilthoven

Dankzij een DNA-hit in het onderzoek naar de dood van mevrouw Els Borst is een verdachte in beeld gekomen. Het gaat om een 38-jarige man uit Rotterdam. Dit hebben het Openbaar Ministerie (OM) en de politie in een speciale persconferentie maandagmiddag bekendgemaakt.

De 38-jarige verdachte Bart van U. zit sinds maandag 12 januari 2015 vast op verdenking van moord dan wel doodslag op een vrouw uit Rotterdam op 10 januari 2015. In dit onderzoek is materiaal afgenomen om het DNA-profiel van de man vast te stellen. Dit profiel is vervolgens door de DNA-databank van het NFI gehaald.

Op woensdag 21 januari kon het NFI mededelen dat er een hit was met een DNA-profiel uit het onderzoek naar de dood van mevrouw Borst. Zoals bekend heeft er naar aanleiding van het aantreffen van mevrouw Borst uitgebreid forensisch onderzoek, samen met het NFI, wat dit DNA-profiel heeft opgeleverd.

Na deze bekendwording is het onderzoek nu gericht op het vaststellen of deze persoon inderdaad is betrokken bij de dood van mevrouw Borst, zoals de verdenking nu luidt. Dat onderzoek is nu gaande. Maandag hebben er naar aanleiding van de nieuwe ontwikkelingen ook huiszoekingen plaatsgevonden. De nabestaanden zijn over de nieuwe ontwikkelingen geïnformeerd. 

Provincie:
Blik op 112: