vrijdag, 13. februari 2015 - 19:31 Update: 13-02-2015 22:07

Ook eigen partij wil onderzoek naar declaraties VVD-Kamerlid Mark Verheijen

Er komt een onderzoek naar declaraties Kamerlid Mark Verheijen
Foto: Archief EHF
Den Haag

De commissie Integriteit van de VVD gaat onderzoek doen naar het declaratiegedrag van Tweede Kamerlid Mark Verheijen.

De VVD'er raakte in opspraak nadat deze week bekend werd dat hij tijdens zijn vorige politieke leven als gedeputeerde in Limburg voor vele euro's ten onrechte had gedeclareerd. Ook binnen zijn eigen partij is er kritiek. Verheijen heeft zelf om het onderzoek gevraagd vanwege de publiciteit en beeldvorming die ontstond na publicaties in NRC Handelsblad.

De commissie gaat nu kijken naar de 'feiten, de ernst en de verwijtbaarheid’, zo schrijft de krant. In een verklaring van het partijbureau zegt VVD-voorzitter Henry Keizer: 'Er is de afgelopen dagen in de media veel te doen geweest over declaraties van Mark Verheijen. Dan is het heel verstandig om de feiten te laten toetsen aan de hiervoor geldende regels en de commissie hier een oordeel over te laten vellen.'

Het bestuur van de VVD-afdeling Menameradiel in Friesland is boos over de zoveelste affaire 'rondom sjoemelen met onkosten', belangenverstrengeling en fraude' in de partij. De VVD-afdeling in Friesland vindt dat de VVD-top de kwestie te licht opneemt en vreest dat de zaak de VVD veel stemmen gaat kosten. Dit schrijft de VVD-afdeling op de website.