woensdag, 25. februari 2015 - 14:41 Update: 26-02-2015 9:14

Paraplu ingezet tegen agressieve oehoe Purmerend

Jacht op agressieve oehoe in Purmerend
Foto: fbf
Purmerend

In Purmerend zijn er de afgelopen dagen een aantal Purmerenders aangevallen door een agressieve oehoe. Dit meldt de gemeente Purmerend woensdag.

‘Het is niet de eerste keer dat de oehoe mensen aanvalt. Het heeft een behoorlijke impact als iemand wordt aangevallen. Omdat de veiligheid van onze inwoners in gevaar is, willen we de oehoe vangen’, aldus de gemeente. 

Paraplu

De oehoe is een beschermd dier en mag niet zomaar worden gevangen, daar moet de provincie een ontheffing voor geven. Omdat deze procedure enige tijd kan duren probeert de gemeente Purmerend of het mogelijk is om deze procedure in te korten. Intussen adviseert de gemeente uit de buurt te blijven van de oehoe en als het niet anders kan om een paraplu mee te nemen om zich te beschermen tegen het wispelturige dier.

De gemeente vermoedt dat deze oehoe ooit een gehouden dier is geweest. Oorspronkelijk hoort een oehoe namelijk niet thuis in het Noord-Hollandse landschap. Dat het dier wellicht in gevangenschap is opgegroeid, kan een verklaring zijn waarom zij zich op mensen richt. Van wilde oehoes is dit gedrag niet bekend.

Provincie:
Tag(s):