dinsdag, 31. maart 2015 - 18:05 Update: 31-03-2015 20:46

Topman ABNAMRO stapt per direct op na ophef over beloningen

Topman Peter Wakkie weg bij ABNAMRO na felle kritiek
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Peter Wakkie, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO en voorzitter van de Remuneratie-, Selectie- en Benoemingscommissie heeft zicht per direct teruggetrokken. Dit meldt ABNAMRO dinsdag.

‘Hij acht zich in die laatste hoedanigheid in het bijzonder verantwoordelijk voor het besluit omtrent de uitvoering van de inmiddels teruggedraaide salarisverhoging voor zes bestuurders en de daarover ontstane ophef’, aldus ABNAMRO.

Rik van Slingelandt, voorzitter van de Raad van Commissarissen: ‘Wij zijn Peter Wakkie bijzonder erkentelijk voor zijn waardevolle bijdrage aan de activiteiten van de Raad van Commissarissen in de afgelopen jaren. Peter heeft sinds zijn eerste benoeming in december 2009 telkens blijk gegeven van een grote mate van deskundigheid, inzet en betrokkenheid. Ik betreur zijn vertrek, maar ik heb begrip voor het door hem genomen besluit.’

Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur: ‘We zijn Peter Wakkie erkentelijk voor zijn bijdrage aan ABN AMRO vanuit zijn rol als commissaris. Ik heb Peter Wakkie leren kennen als een bevlogen en betrokken commissaris en ik ben hem erkentelijk voor zijn commitment’.

Categorie:
Provincie: