maandag, 26. september 2016 - 17:12 Update: 26-09-2016 17:56

Rusland: Radarbeelden MH17 pleiten rebellen vrij

Rusland: Radarbeelden MH17 pleiten rebellen vrij
Moskou

Op een persconferentie door het Russische ministerie van Defensie werden radarbeelden getoond die zouden moeten uitwijzen dat de MH17 niet door Russische militairen of pro-Russische Rebellen is neergehaald.

Volgens verschillende media heeft Rusland vorige week al gezegd dat zij de radarbeelden aan Nederland zullen geven. Op de beelden zou te zien zijn hoe vlucht MH17 over het grondgebied van de Oekraïners vliegt en uit koers raakt. De Russen claimen dat op de radarbeelden is te zien dat er niets is afgevuurd vanuit het zuiden of het oosten. De pro-Russische rebellen waren op dat moment in dat gebied actief.

Eveneens zeggen de Russen dat het internationale onderzoekteam op het verkeerde spoor zit met de lanceerlocatie en het type raket waarmee de MH17 is neergehaald. 

Het internationale onderzoeksteam zei vorig jaar al dat de raket uit het gebied van de pro-Russische rebellen kwam. Overmorgen maakt het onderzoeksteam de precieze plaats van lancering bekend en of het inderdaad om een Buk-raket gaat. 

Categorie: