vrijdag, 16. december 2016 - 9:10 Update: 16-12-2016 16:07

Kinahan Cartel wilde kopstuk Mocro-maffia helpen ontsnappen in Ierland

Kinahan Cartel wilde kopstuk Mocro-maffia helpen ontsnappen in Ierland
Dublin

De politie in Ierland stond afgelopen maandag op scherp nadat er informatie was binnengekomen dat men tijdens transport naar de rechtbank Mocro-maffia kopstuk Naofal F. wilde bevrijden. Dit meldt de Ierse Sundaywold.com.

Vanuit Zuid-Amerika zou een groep zijn ingevlogen om het transportbusje aan te vallen en F. doormiddel van explosieven te bevrijden. F. moest naar de rechtbank omdat er een hoorzitting was over de uitlevering aan de Nederlandse autoriteiten. Tegen F. liep een Europees aanhoudingsbevel.

Onder begeleiding van zwaarbewapende agenten werd F. naar de rechtbank gebracht en hierna weer terug naar de gevangenis. Tijdens de briefing van de agenten werd verteld dat het mogelijk om een groep van maximaal zeven personen achter de uitbraakpoging zouden zitten.

F. wordt verdacht van meerder strafbare feiten, waaronder betrokkenheid bij de liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Op 27 januari 2017 zal opnieuw een hoorzitting plaatsvinden over de uitlevering van F. aan Nederland.