donderdag, 11. februari 2016 - 16:10

1 op de 4 jongeren leest stiekem berichtjes op telefoon partner

1 op de 4 jongeren leest stiekem berichtjes op telefoon partner
Foto: SXC
Amsterdam

1 op de 7 Nederlanders en maar liefst een kwart van de jongeren leest stiekem de berichten van zijn of haar partner. Dit blijkt uit onderzoek van Computer Care Center in samenwerking met Noviodata.

Wantrouwen en jaloezie in de relatie

Voor een goede relatie is vertrouwen onmisbaar. Toch blijkt dit vertrouwen lang niet altijd aanwezig te zijn en voelen we blijkbaar de nood om de partner te controleren op goed gedrag. Zo blijkt dat 1 op de 7 Nederlanders weleens in de telefoon van zijn of haar geliefde neust. Vooral onder jongeren leeft wantrouwen over de betrouwbaarheid van hun partner. Zo controleert een kwart van hen weleens berichtjes en doet de helft van hen dit zelfs één of meerdere malen per dag.

Mannen zijn volgens het onderzoek jaloerser dan de dames. 16% van de mannen leest dagelijks stiekem de berichtjes van hun geliefde, terwijl slechts 4% van de vrouwen dit doet. Het beeld van de jaloerse vriendin blijkt in deze dan ook niet te kloppen. Als we onze controledrang botvieren doen we dit voornamelijk op de telefoon (76%), terwijl de laptop, tablet en computer op ruime afstand volgen.

Categorie: