donderdag, 22. september 2016 - 22:12 Update: 22-09-2016 23:15

Hacker weet gegevens van 500 miljoen Yahoo!-gebruikers buit te maken

Hacker weet gegevens van 500 miljoen Yahoo!-gebruikers buit te maken
Foto: Archief EHF
Washington

Internetbedrijf Yahoo! is gehackt en daarbij zijn 500 miljoen gegevens gestolen. Volgens het bedrijf gaat het om een aanval door een ander land, zo meldt Yahoo!

Het Amerikaanse internetbedrijf bevestigt dat er bij de aanval 500 miljoen gebruikersaccounts zijn buitgemaakt. Volgens het bedrijf zijn de  gegevens eind 2014 gehackt. De hackers wisten persoonlijke informatie zoals geboortedata, e-mailadressen, telefoonnummers en wachtwoorden te bemachtigen. Volgens Yahoo! konden de hackers niet bij het bestand met bankgegevens komen. Yahoo! zal contact opnemen met de gebruikers die mogelijk  getroffen zijn.

Samen met de Amerikaanse autoriteiten doet het bedrijf onderzoek naar de hack. Yahoo! adviseert gebruikers om wachtwoorden te veranderen als ze dat na 2014 nog niet hebben gedaan. Geruchten over een data-lek bij Yahoo! deden al langer de ronde. Het bedrijf stond nu op het punt om overgenomen te worden. Het is onduidelijk wat de grote hack voor invloed heeft op de overname door telecombedrijf Verzicon. Met de overname van de internetactiviteiten en het vastgoed van Yahoo is een bedrag van ruim 4,8 miljard dollar gemoeid.