woensdag, 6. januari 2016 - 9:30 Update: 06-01-2016 15:53

Vestia treft schikking met oud-bestuurder Staal en met oud-commissarissen

Vestia treft miljoenenschikking met oud-bestuurder Staal
Foto: Vestia
Rotterdam

Woningcorporatie Vestia heeft schikkingen getroffen met Erik Staal en met voormalige leden van de raad van commissarissen.

Vestia ontvangt een bedrag van € 4,8 miljoen, in ruil waarvoor Vestia haar rechtszaak tegen Staal en enkele oud-commissarissen intrekt. Dit meldt de woningcorporatie woensdag op de website.

Staal was als Vestia's enige statutair bestuurder verantwoordelijk voor het (financiële) beleid van Vestia, waaronder het derivatenbeleid en de administratieve verwerking daarvan. In dit kader was hij verantwoordelijk voor de opbouw van de omvangrijke derivatenportefeuille, die na zijn vertrek begin 2012 met een groot verlies is afgewikkeld. De betreffende commissarissen zaten in de raad in de periode van de opbouw van de derivatenportefeuille.

De schikking komt tot stand zonder erkenning van aansprakelijkheid. De voormalige commissarissen betreuren het dat zij als toezichthouder het verlies van Vestia niet hebben kunnen voorkomen. Zowel Staal als de voormalige commissarissen hebben verklaard dat zij geen weet hadden van de fraude door de voormalig treasurer. Waar mogelijk zullen zij meewerken aan de procedures die Vestia voert of voorbereidt tegen partijen die Vestia verantwoordelijk houdt voor de geleden schade.