woensdag, 23. november 2016 - 16:56 Update: 25-11-2016 12:57

IGZ heft verscherpt toezicht Amphia op

Amphia Ziekenhuis niet meer onder verscherpt toezicht IGZ
Foto: Archief EHF
Breda/Oosterhout

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout opgeheven. Dit heeft de IGZ woensdag bekendgemaakt.

Het Amphia Ziekenhuis kwam in mei van dit jaar onder verscherpt toezicht te staan voor een periode van zes maanden. De inspectie zag toen tekortkomingen rond de patiëntveiligheid in het ziekenhuis.

Het ziekenhuis had het Convenant Medische Technologie (CMT) en het Veiligheidsmanagementsysteem (VMS) onvoldoende geïmplementeerd. Dit gaf risico’s voor de patiëntveiligheid.

Grote stappen

De afgelopen maanden heeft de IGZ vastgesteld dat het Amphia Ziekenhuis voldoende voortgang maakt rond de onderwerpen CMT en VMS. Het Amphia Ziekenhuis moet de komende maanden nog wel een aantal verbetermaatregelen afronden. Het ziekenhuis moet bijvoorbeeld de registratie van de bekwaam- en bevoegdheden rond het Convenant Medische Technologie nog verder in orde brengen. 

IGZ blijft vorderingen volgen

De IGZ heeft er voldoende vertrouwen in dat het Amphia Ziekenhuis de nog lopende verbeteringen voor 1 januari 2017 zal doorvoeren. Ze zal hierop toezien. De IGZ blijft daarnaast de vorderingen bij het Amphia Ziekenhuis volgen met aangekondigde en onaangekondigde bezoeken.