maandag, 30. november 2015 - 20:36 Update: 01-12-2015 8:41

Nieuwe Kmar tenue afgekeken van de Franse gendarmerie

Nieuwe Kmar tenue afgekeken van de Franse gendarmerie
Foto: KMar
Den Haag

De Koninklijke Marechaussee ondergaat in 2016 een grote gedaanteverwisseling. Alle medewerkers krijgen vanaf volgend jaar namelijk het nieuwe operationele tenue KMar. Met de invoering van de nieuwe kleding, verdwijnt het huidige VT-blauw.

Luitenant-kolonel Rob van Leerdam is accountmanager bij het KPU-bedrijf voor de KMar. Hij legt uit waarom er een nieuw operationeel tenue is ontwikkeld. "Het huidige VT-blauw en het DT dat operationeel gebruikt wordt, voldoen niet meer als operationeel tenue. De jas is bijvoorbeeld te lang, waardoor deze over het koppel valt. Dat zorgt ervoor dat het wapen niet optimaal bereikbaar is. Ook bestaat de wens om de herkenbaarheid en uitstraling van de Koninklijke Marechaussee te vergroten."

Het nieuwe operationele tenue bestaat uit 4 nieuwe kledingstukken: een broek, een jas en een polo met lange en korte mouwen. Het nieuwe tenue is ontwikkeld naar het tenue van de Franse gendarmerie. Het nieuwe operationele tenue wordt in 2 fasen ingevoerd. Schiphol bijt het spits af in de eerste helft van 2016. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):