dinsdag, 1. december 2015 - 14:59 Update: 01-12-2015 22:26

ABN AMRO schrijft nieuwe klanten bij na maken selfie

Klant worden bij ABN AMRO kan nu ook met selfie
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het is vanaf dinsdag 1 december mogelijk om via een smartphone klant te worden bij ABN AMRO. Dit meldt de ABN AMRO dinsdag.

'Voor identificatie vraagt de bank om foto’s van het identiteitsbewijs, een portretfoto – een zogenoemde ‘selfie’- en een betaling via iDEAL van €0,01. ABN AMRO is de eerste grootbank in Nederland waarbij klant worden via een selfie mogelijk is', aldus de bank.

Frans Woelders, algemeen directeur Retail Banking: ‘We zien het gebruik van de mobiel onder onze klanten met de dag toenemen. Daarom bieden wij nu ook de mogelijkheid om met je mobiel klant te worden. Klant worden via de mobiel is snel en efficiënt. De klant hoeft hiervoor niet meer naar kantoor.’

ABN AMRO heeft deze methode de afgelopen tijd samen met klanten getest binnen het Usability Lab van de bank en een pilot gedaan op zes ABN AMRO kantoren in Nederland. De bank blijft investeren in innovatieve manieren om klanten sneller en beter te bedienen.

De Mobiel Bankieren App wordt inmiddels 57 miljoen keer per maand gebruikt. Sinds september 2015 zijn ook creditcard gegevens beschikbaar via de app.

Categorie:
Provincie: