woensdag, 6. januari 2016 - 8:51 Update: 06-01-2016 14:06

Gevaarlijke ex-tbs'er verdacht van beroven en mishandelen bejaarde (78)

Beruchte ex-tbs'er en vriendin verdacht van beroven en mishandelen bejaarde
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De politie is op zoek naar een gevaarlijke Limburgse ex-tbs'er en zijn vriendin. Zij worden verdacht van beroving en mishandeling van een 78-jarige man in Den Bosch.

Volgens bronnen bij de politie is de ex-tbs'er de 39-jarige Hendrik M., zo schrijft het AD. De man kreeg rond 2002 tbs opgelegd voor de urenlange verkrachting van een jonge vrouw. Toen had hij al meerdere inbraken, geweldsdelicten en verkrachtingen op zijn naam staan, zo meldt de krant. De man staat te boek als 'zeer gevaarlijk'.

De ex-tbs'er, die medio 2014 uit de tbs-kliniek werd ontslagen, ging vorige week weer de fout in. Hij reed in de nacht van oud op nieuw samen met zijn vriendin mee in het busje van een 78-jarige man, die een bekende van hem zou zijn. De bejaarde man zat achter het stuur, maar werd op een gegeven moment  gedwongen om naar een afgelegen plek langs de A2 te rijden.

Mishandeld

Daar werd het slachtoffer uit het busje gegooid en mishandeld. De politie meldt aan de krant dat de man 'tot bloedens toe in zijn gezicht is geslagen'. Woordvoerder van de politie: 'De twee daders gingen er vervolgens vandoor met de bus. Het slachtoffer wist zelf de politie te alarmeren.' Het busje zou later zijn teruggevonden in de buurt van Weert.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: