woensdag, 6. januari 2016 - 10:27 Update: 06-01-2016 13:03

Zestien Amsterdamse massagesalons dicht vanwege prostitutie

Zestien masagesalons dicht in Amsterdam in verband met prostitutie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdan

In Amsterdam zijn vorig jaar acht massagesalons gesloten. Nog eens achte andere salons moeten de zaak gaan sluiten. Er zijn namelijk sterke aanwijzingen dat er prostitutie werd bedreven. Dit schrijft AT5 woensdag.

Er zijn sporen in de salons aangetroffen die een mogelijke aanwijzing zijn voor prostitutie. Vorig jaar is van augustus tot en met november een grote actie gehouden om massagesalons op te sporen waar prostituees zich zouden aanbieden. De gemeente controleerde 22 massagesalons. Het zou voornamelijk gaan om Thaise en Chinese massagesalons. De controleurs zochten naar bewijs dat er seks in de salons had plaatsgevonden, zoals spermasporen, maar ook seksrelateerde voorwerpen. Ook keken ze of er schaarsgeklede dames aanwezig waren in de salons en werden reacties op internet onderzocht.

Het stadsbestuur spreekt van een succesvolle actie, maar noemt het ook 'een hardnekkig probleem'. Het is lastig aan te pakken omdat er ook salons zijn waar alleen massages worden aangeboden. Om het probleem van illegale prostitutie in massagesalons aan te pakken, wil de gemeente anonieme toezichthouders inzetten. Illegale prostitutie maakt het moeilijk om de veiligheid van sekswerkers te beschermen en kan leiden tot mensenhandel en uitbuiting.