vrijdag, 8. januari 2016 - 9:50 Update: 08-01-2016 11:14

Oude bekende van politie vlucht met ruim 130 binnen bebouwde kom

Wegpiraat vlucht met ruim 130 binnen bebouwde kom
Foto: SXC
Amsterdam

Een 20-jarige man uit Amsterdam is donderdag 7 januari 2016 bekeurd voor gevaarlijk rijgedrag en het rijden zonder rijbewijs. Hij reed binnen de bebouwde kom met ruim 130 km/uur.

Agenten surveilleerden rond 03.00 uur in verband met woninginbraken in het gebied Krombekstraat en de kleine K-buurt in Amsterdam Zuidoost. Een automobilist die hen tegemoet reed, ging bij het zien van de politie snel een straat in. Het was al gauw duidelijk dat de bestuurder niet gecontroleerd wilde worden, want hij ging er op de Muntbergweg met hoge snelheid vandoor en pleegde meerdere verkeersovertredingen. Hij reed onder andere tegen het verkeer in, reed door rood en haalde op de Karspeldreef een snelheid van meer dan 130 km/uur.

Geen onbekende

Na een korte achtervolging stopte de man in parkeergarage Hakfort en vluchtte hij uit de auto. De politie hield de bestuurder in de garage aan. Bij zijn aanhouding trokken agenten hun vuurwapen, omdat hij zijn handen ondanks uitdrukkelijk verzoek niet liet zien. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. De man kreeg na zijn verhoor een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg. De wegpiraat is geen onbekende van politie, want hij is in het verleden opgepakt voor diefstal, heling en woninginbraak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: