zondag, 10. januari 2016 - 11:24 Update: 11-01-2016 8:52

'Wilders goed voor 41 zetels'

PVV breekt virtueel record met 41 zetels na Keulen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De PVV zou bij huidige verkiezingen de door de partij nog nooit behaalde score van maar liefst 41 zetels behalen. Dit blijkt zondag uit de laatste peilingen van Maurice de Hond.

Hoogste virtuele score

'De gebeurtenissen in Keulen leveren de PVV een nieuwe stijging op. De virtuele score van 41 is de hoogste die deze partij ooit heeft gehaald en staat gelijk aan de verkiezingsuitslag van de VVD in 2012, die voor de VVD de hoogste score ooit was. 

Over de 40 zetels

Daarmee is de PVV de vierde partij die in Nederland bij peilingen/verkiezingen over de grens van 40 zetels is gegaan na PvdA, CDA en VVD). De VVD en CDA dalen nu ieder 1 naar resp. 18 en 19 zetels', aldus De Hond

De Hond becijferde ook dat de PVV in deze nieuwste peiling nog maar 5 zetels achterloopt op het gezamenlijk huidige aantal zetels van de VVD, CDA en PvdA. Uit de laatste cijfers blijkt ook dat als het onderwerp 'vluchtelingen' tijdens echte verkiezingen hoog op de agenda staat dat dan velen van de huidige kiezers van de PVV, inderdaad op deze partij zullen stemmen. 

De Hond ziet overigens nu geen echte veranderingen in de opvattingen van kiezers ten opzichte van begin oktober 2015. toen ook een serie vragen is gesteld in het kader van de vluchtelingencrisis. Die vragen zijn nu herhaald maar De Hond noemt de veranderingen, zeker in het licht van de heftige gebeurtenissen in de laatste 3 maanden, beperkt. 

Reactie Geert Wilders

Wilders zelf reageerde zondag op Twitter als volgt op de laatste peiling: 'Historische peiling: PVV op 41 zetels! Nederlanders willen hun eigen land terug. #PVVopEEN #ExitRutte', aldus Wilders 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):