donderdag, 21. januari 2016 - 21:19 Update: 21-01-2016 21:52

Jostiband viert vijftigste verjaardag in Ziggo Dome

Jostiband viert vijftigste verjaardag in Ziggo Dome
Foto: Screenshot Youtube
Zwammerdam

De Jostiband bestaat dit jaar vijftig jaar en dat wordt gevierd met een groot concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Het concert vindt plaats op maandag 5 september en ook koning Willem/Alexander en koningin Máxima  zijn uitgenodigd om het concert bij te wonen Omdat zo´n concert veel geld kost, is de Jositband een crowdfundingsactie begonnen. Dit meldt onder meer Omroep West donderdag.

Verder hopen de Jostibandleden dat bekende artiesten en bands een gastoptreden willen verzorgen. Orkestleider Lyan Verburg vertelt aan het AD dat het orkest met zijn 140 leden hard aan het oefenen is op nieuwe nummers. De Jostiband wil af van het stempel dat het oud en stoffig is. De nieuwe nummers die nu worden ingestudeerd zijn onder andere Hey Jude van The Beatles, This is what it feels like van Armin van Buuren, Viva la Vida van Coldplay en Afrojacks Ten Feet Tall. En om helemaal van het imago af te komen, komen er ook nieuwe pakken voor de muzikanten. Verburg laat weten dat er behalve een crowdfundingsactie ook sponsoren zijn gestart.Verburg: 'Er hangt nog geen speaker of lamp en er is nog geen aankleding. We moeten dat zelf bekostigen’. Het concert van de Jostiband wordt, evenals een documentaire in aanloop naar de Ziggo Dome, uitgezonden op televisie door AVROTROS.

De Jostiband is een muziekclub uit het Zuid-Hollandse Zwammerdam. de band telt 150 leden en is daarmee het grootste orkest ter wereld voor mensen met een verstandelijke handicap.