woensdag, 10. februari 2016 - 12:35 Update: 10-02-2016 12:36

Meer dan 67.000 handtekeningen voor verandering in de varkenshouderij en een accijns op vlees

Meer dan 67.000 handtekeningen voor verandering in de varkenshouderij en een accijns op vlees
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Meer dan 67.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder de petitie van Stichting Varkens in Nood vóór verandering in de varkenshouderij door accijns op vlees.

Op donderdag 11 februari om 9.15 uur overhandigt Varkens in Nood de petitie aan staatssecretaris van Dam op het plein voor de ingang van de Tweede Kamer in Den Haag.

120 misstanden

Uit een rapport van Varkens in Nood bleek dat varkens in de Nederlandse varkenshouderij lijden onder 120 misstanden. Doorligwonden, maagzweren, overvolle stallen, speendiarree, ongeschikt afleidingsmateriaal, uitputting en stress door continu zwanger zijn: het zijn slechts enkele voorbeelden van wat varkens in de vee-industrie moeten verdragen. Naar aanleiding van het rapport kwam de stichting met een petitie vóór verandering in de varkenshouderij. De petitie is een oproep aan staatssecretaris van Dam om de zieke varkenssector te saneren en te investeren in nieuwe, veelbelovende vervangers van vlees, zuivel en eieren. Deze transitie moet financieel mogelijk gemaakt worden door een accijns op vlees.

Record aantal handtekeningen

67.124 mensen zetten hun handtekening voor het voorstel van Varkens in Nood, veel meer dan de stichting had verwacht. Directeur Hans Baaij: “We wisten dat het een onderwerp is dat leeft, maar dit overtreft alle verwachtingen. Het is een duidelijk signaal dat men de misstanden in de varkenshouderij onacceptabel vindt en dat de overheid zich moet inspannen snel een einde te maken aan al het onrecht.”

 

Categorie:
Provincie: