donderdag, 18. februari 2016 - 20:26 Update: 18-02-2016 20:49

Woordvoerder Wilders vertrekt na bekennen 'financiële misstappen'

Woordvoerder Wilders vertrekt na bekennen 'financiële misstappen'
Foto: fbf archief
Hilversum

De in opspraak geraakte PVV'er Michael Heemels is nu ook opgestapt als woordvoerder van PVV-leider Geert Wilders.

Hij heeft toegegeven dat hij door problematisch drugs- en drankgebruik financiële misstappen heeft begaan. Via zijn advocaat laat hij weten: 'Dit gebruik is in belangrijke mate toegenomen ter verwerking van stress en werkdruk.' Dit melden verschillende media donderdag.

Begin deze maand stapte Heemels al op als fractievoorzitter van de PVV in Limburg en als Statenlid. Dit nadat NRC Handelsblad schreef over rekeningen die 'al jaren' niet betaald zouden zijn. en over onverklaarbare overboekingen aan een fractie medewerker. Deze liet weten het geld nooit ontvangen te hebben. Maar tot aan vandaag bleef Heemels de woordvoerder van Wilders. Begin deze liet  hij zelfs weten dat onderzoek hem vrij zou pleiten. Michael Heemels schreef op 4 februari de volgende verklaring:

Verklaring Michael Heemels
'Mijn werkzaamheden wat betreft fractievoorzitter van de PVV Limburg heb ik altijd gedaan voor zover het tot mijn mogelijkheden behoorde in combinatie met mijn baan in Den Haag. Ook alle andere werkzaamheden heb ik altijd gedaan naar eer en geweten. Daarom vind ik het van het grootste belang, op de eerste plaats voor mijzelf, dat op heel korte termijn het rapport van het externe accountantsbureau, dit overigens op eigen verzoek, duidelijkheid zal scheppen en daarmee zullen vrijwaren van de nu aan mij gerichte beschuldigingen.

Nu is gebleken dat er binnen de fractie wordt getwijfeld aan mijn integriteit, ik mij er nu niet tegen kan verdedigen en niet de dupe wil worden van verdere beschadiging van mij als persoon, heb ik besloten mij terug te trekken als Statenlid en voorzitter van PVV Limburg. Dit staat los van mijn werkzaamheden in Den Haag.'

Heemels was behalve fractievoorzitter ook penningmeester van de fractie. Hij zegt nu dat het nooit zijn bedoeling is geweest de PVV in diskrediet te brengen. De Limburgse PVV-fractie heeft inmiddels aangifte gedaan tegen haar ex-fractievoorzitter. Heemels heeft beloofd alles te zullen terugbetalen.