dinsdag, 1. maart 2016 - 17:01 Update: 01-03-2016 17:06

Verdachten beroving toeriste als nepagenten weer op vrije voeten

Verdachten beroving toeristen als nepagenten weer op vrije voeten
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Een vrouw is maandagmiddag in Rotterdam beroofd van duizenden euro's door twee mannen waarvan er één zich voordeed als politieman. Dit meldt de politie dinsdagmiddag.

De 34-jarige vrouw werd op de Baan voor haar hotel aangesproken door een man die vroeg of hij haar kon helpen. Tegelijkertijd verscheen een tweede man die zich voordeed als politieman. Hij vroeg om haar paspoort en portemonnee. 

Vermoedelijk werkte het duo samen want zowel de man als de toeriste gaven hier gehoor aan. Nadat de nep politieman de paspoorten had ingekeken, gaf hij deze samen met de portefeuilles terug. Daarna namen beide mannen de benen. Het slachtoffer liep vervolgens het hotel in en checkte in bij de receptie. Daar zag de vrouw dat ze duizenden euro’s miste. De receptioniste alarmeerde daarop de politie.

Arrestanten 

Agenten stelden een onderzoek in en verspreidden het signalement. Dat resulteerde ander halfuur later in twee aanhoudingen. Surveillerende agenten zagen namelijk elders in het centrum, op de Meent, twee mannen staan waarvan het signalement overeenkwam. 

Vrijgelaten

Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er kon niet direct iets tegen het Bulgaarse duo van 42 en 48 jaar blijken. Ze zijn weer op vrije voeten. Het onderzoek loopt. Ook naar een mogelijk derde betrokkene die op afstand opereerde volgens het slachtoffer.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: