zaterdag, 5. maart 2016 - 20:12 Update: 05-03-2016 20:31

Zaterdagavond en zaterdagnacht weer oppassen voor mist en gladheid

Foto van waarschuwing voor gladheid | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Lijnden

Weggebruikers moeten zaterdagavond en in de nacht naar zondag opnieuw rekening houden met mist en gladheid. De gladheid- en mistproblemen zijn iets minder dan afgelopen nacht, maar het blijft oppassen. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) op de site.

Her en der is het wegdek nog nat van de neerslag die de afgelopen dagen viel. Dit vocht kan vooral in het binnenland bevriezen en dat levert gladheid op. Toch zijn de wegen wel iets droger dan de afgelopen nacht, dus de gladheid zou beperkter moeten zijn. Wel kunnen in het westen enkele buien het vannacht nat en uiteindelijk ook glad maken, aldus Weeronline. Rijkswaterstaat is zaterdagavond al vroeg begonnen met strooien. Dat zal vanavond verder doorgaan. Vanochtend zorgde gladheid ook op de snelweg voor meerdere ongelukken.

Opnieuw mistkansen

Ook mist kan het verkeer parten. Het zicht opnieuw onder de 200 meter zakken. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. De VID roept automobilisten op de juiste verlichting te voeren en voorspelbaar rijgedrag te vertonen.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):