maandag, 14. maart 2016 - 11:10 Update: 14-03-2016 11:20

Duizenden XTC-pillen aangetroffen in garage

Duizenden XTC-pillen aangetroffen in garage
Foto: Politie Rotterdam
Rotterdam

Tijdens een controle op het bedrijventerrein Spaanse Polder heeft de politie in de Keenstraat duizenden XTC-pillen aangetroffen en een kilo henneptoppen. Drie mannen, waaronder de eigenaar van het garagebedrijf, werden gearresteerd.

Dinsdagmiddag controleerden diverse diensten het garagebedrijf. In het kantoor werd een zak met bijna een kilo henneptoppen gevonden. De politie arresteerde een 43-jarige Schiedammer en twee Rotterdammers (30 en 49) die ook toegang tot het kantoor hadden.

In een busje op het terrein werden 4500 vermoedelijk XTC-pillen aangetroffen. Het NFI gaat de pillen nader testen. Zowel de pillen als de henneptoppen zijn in beslag genomen.
De politie stelt een nader onderzoek in.

Ondermijning

De controles op beide bedrijventerreinen zijn onderdeel van de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. De gemeenten Schiedam en Rotterdam werken intensief samen met diverse partners zoals de Belastingdienst, Stedin, Landelijk Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, Arbeidsinspectie, DCMR, Openbaar Ministerie en de politie.

Met deze aanpak streven de gemeenten naar een veilig, integer en transparant bedrijventerrein, waar geen plaats is voor ondernemers die zicht niet aan bestaande wet- en regelgeving houden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: