maandag, 14. maart 2016 - 13:33 Update: 14-03-2016 15:03

Zilverrug gorilla Bokito viert 20-ste verjaardag

Zilverrug gorilla Bokito viert 20-ste verjaardag
Foto: Screenshot Youtube
Rotterdam

Zilverrug gorilla Bokito is maandag 20 jaar geworden. De beroemde gorilla wordt getrakteerd op allerlei gezonde lekkernijen zoals jonge twijgen en veel soorten groenten. Dit meldt dierentuin Diergaarde Blijdorp maandag.

'Bokito is van een slungelige puber uitgegroeid tot een gespierde en evenwichtige zilverrug. Hij is een echte familieman die het leuk vindt om met de kleintjes te spelen. Ook zorgt hij dat er rust en harmonie in de groep heerst. Bokito leidt een harem van drie vrouwtjes, vijf jongen en adoptiezoon Nasibu', aldus de dierentuin.

Bokito werd op 14 maart 1996 geboren in de Berlijnse dierentuin Zoologischer Garten. Zijn vader is gorilla Derrick, zijn moeder M'penzi. Omdat zijn moeder niet langer in staat was hem borstvoeding te geven, werd hij door zijn verzorger grootgebracht. 

Ontsnapping 2007 wereldnieuws

In 2005 kwam hij in het kader van het fokprogramma naar Blijdorp. In Berlijn kon hij niet blijven, vanwege het risico van inteelt. Een half jaar later werd bepaald dat Bokito in Rotterdam zou blijven. In 2007 werd Bokito wereldnieuws toen hij uit zijn verblijf ontsnapte.

Categorie:
Provincie: