woensdag, 23. maart 2016 - 16:22 Update: 23-03-2016 22:59

Politie schiet bij verdachte situatie McDonalds

Schoten gelost bij McDonalds bij Zaandam om verdachte situatie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Zaandam

Bij een McDonalds bij Zaandam zijn door de politie vanmiddag schoten gelost. De politie was afgegaan op een verdachte situatie bij het fastfoodrestaurant op de Koningin Julianaweg langs de A7.

Een 37-jarige vrouw en een 29-jarige man, beiden uit Zaandam aangehouden. De politie reageerde op een melding dat zij zich verdacht hadden gedragen in de toiletten van een horecagelegenheid aan de Koningin Julianaweg. Toen de man naar buiten kwam is hij aangehouden. Even later kwam ook de vrouw naar buiten. Bij haar aanhouding zijn door agenten een aantal waarschuwingsschoten gelost, omdat de vrouw de aanwijzingen van de politie niet opvolgde.

De politie heeft het pand daarna eerst gecontroleerd of er geen andere verdachte personen binnen waren. Die zijn niet gevonden. Daarna heeft de politie een tweede check uitgevoerd. Die was gericht op de mogelijke aanwezigheid van een verdacht pakketje. Ook dit is niet aangetroffen en het pand is weer vrijgegeven. Tijdens dit incident is de omgeving ruim afgezet geweest en dit had gevolgen voor het verkeer in Zaandam en directe omgeving. Bezoekers van het pand zijn elders opgevangen en hebben na afloop van het incident onder begeleiding hun persoonlijke bezittingen weer opgehaald. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: