dinsdag, 29. maart 2016 - 10:10

Gevangenispersoneel in actie tegen verdere bezuiniging

Gevangenispersoneel in actie tegen verdere bezuiniging
Foto: Archief EHF
Den Haag

Drieduizend medewerkers van gevangenissen dreigen hun baan kwijt te raken door nieuwe bezuinigingen op de veiligheid in Nederland. Om verantwoordelijk staatssecretaris Dijkhoff (Veiligheid & Justitie) te laten zien dat deze bezuinigingsplannen echt geen doorgang mogen krijgen, komen gevangenismedewerkers, samen met de vakbonden FNV, JUVOX en CNV, morgen (woensdag 30 maart) in actie bij de Tweede Kamer in Den Haag.

‘Er wordt bezuinigd, omdat er cellen leeg staan. De FNV en andere bonden zijn echter van mening dat de leegstand vooral wordt veroorzaakt door politiek falend beleid van het ministerie van Veiligheid & Justitie zelf. Denk aan de problemen binnen de hele veiligheidssector, vooral bij de reorganisatie van de politie of de bezuinigingen op het Openbaar Ministerie en de Rechtbanken.’, geeft Frans Carbo bestuurder bij FNV Overheid aan.

Morgen, woensdag 30 maart, is er een Algemeen Overleg van de Tweede Kamercommissie Veiligheid over de bezuinigingsplannen. Gevangenispersoneel uit heel Nederland reist af naar Den Haag om actie te voeren. Verantwoordelijk staatssecretaris Dijkhoff is uitgenodigd om de actievoerders om 09.30 uur te treffen in de Tweede Kamer. 

Categorie:
Provincie: