woensdag, 13. april 2016 - 16:29 Update: 13-04-2016 19:21

Verdachte Schiphol was dronken Pool

Aangehouden Pool Schiphol zei tegen KMar dat hij terrorist was
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee (KMar) heeft dinsdagavond naar aanleiding van een melding van een verdachte situatie op Schiphol een 25-jarige Poolse man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dit meldt de KMar woensdagmiddag.

'De man zei tegen de marechaussees dat hij een terrorist was. Hij had twee rugtassen bij zich', aldus de KMar. Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar de brigade van de Koninklijke Marechaussee. De rugtassen zijn door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onderzocht. Er bleken geen gevaarlijke stoffen in de rugzakken te zitten.

Omstreeks 21.30 uur ontving de KMar op Schiphol een melding van een verdachte situatie. Marechaussees op weg naar de melding kwamen op de Schiphol Boulevard een man tegen die twee rugtassen bij zich had. Hij zei tegen de marechaussees dat hij een terrorist was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar de brigade van de marechaussee. 

Hond

Zijn rugtassen zijn achtergebleven op de Schiphol Boulevard. Een eerste selectie door een hond van de marechaussee wees uit dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de rugzakken aanwezig waren. 

EOD

Hierop is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gewaarschuwd die naar Schiphol is gekomen. Ondertussen heeft de Marechaussee een deel van het Jan Dellaertplein en de Schiphol Boulevard afgezet. 

Onderzoek door de EOD wees uit dat er geen gevaarlijke stoffen aanwezig waren in de rugtassen. In de nacht van dinsdag op woensdag zijn rond 02.00 uur de afzettingen opgeheven.

Dronken

De verdachte is woensdag 13 april gehoord. Uit het verhoor bleek dat de verdachte zijn uitspraken deed onder invloed van alcohol. De verdachte is in verzekering gesteld en de zaak wordt overgedragen aan de officier van justitie die een beslissing zal nemen over de verdere afdoening.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: