zondag, 1. mei 2016 - 21:28 Update: 02-05-2016 9:19

Gedeelte luchthaven Zaventem weer in gebruik genomen

Gedeelte luchthaven Zaventem weer in gebruik genomen
Foto: Brussels Airport
Zaventem/Brussel

Zondagmiddag is in België op Brussels Airport de vertrekhal van de luchthaven officieel heropend tijdens een korte openingsceremonie. Dit heeft de luchthaven zondag bekendgemaakt.

'Daarna konden enkele honderden passagiers weer inchecken in de vertrekhal. De heropening van de vertrekhal is een belangrijk symbool voor het herstel in ons land amper 40 dagen na de aanslagen van 22 maart, die de luchthaven in haar hart heeft getroffen', aldus de luchthaven.

De openingsceremonie werd bijgewoond door het personeel van de luchthavengemeenschap en hulpdiensten, in aanwezigheid van Belgische hoogwaardigheidsbekleders.

'Brussels Airport beleeft een belangrijke dag. We zien weer het vertrouwde beeld van passagiers in onze vertrekhal, een grote stap dus in de terugkeer naar normale activiteiten op de luchthaven die onze hele economie weer een boost zal geven. Brussels Airport is niet alleen een economische groeipool met 20.000 jobs, we verbinden ons land ook met de rest van de wereld en worden dankzij deze rol internationaal vaak als symbool en uithangbord van ons land beschouwd'. 

'Dat we in korte tijd weer terugkeren naar een quasi normale situatie is belangrijk voor het vertrouwen bij bedrijven, investeerders en buitenlandse toeristen', zei Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company, op de openingsceremonie.

'Na berichten van solidariteit de eerste dagen hebben we de afgelopen weken veel berichten van bewondering en steun voor de snelle heropstart van onze luchthaven mogen ontvangen van andere luchthavens en luchtvaartmaatschappijen'. 

'Laten we hopen dat de negatieve impact van deze aanslagen voor ons land dankzij deze snelle heropstart in de tijd beperkt zal blijven, zoals ook het geval was na vergelijkbare gebeurtenissen in het buitenland, zei Marc Descheemaecker, voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airport Company.

Eerste 400 passagiers

Tijdens de openingsceremonie kwamen de eerste passagiers de heropende vertrekhal binnen. In totaal hebben zowat 400 passagiers voor Malaga, Lissabon en Palma De Mallorca zondag ingecheckt in de heropende vertrekhal van Brussels Airport.

Brussels Airport wenst alle betrokken partijen bij de heropstart van de luchthaven expliciet te bedanken voor hun bijdrage: alle medewerkers van Brussels Airport Company en van de hele luchthavengemeenschap, de federale politie, de ministeries van Binnenlandse Zaken en van Mobiliteit, het Directoraat-Generaal voor de Luchtvaart en de Belgium Slot Coordination.

Brussels Airport zet de werkzaamheden in de vertrekhal verder. Enkele delen van de vertrekhal zijn nog niet volledig hersteld van de schade na de aanslagen. Het is de betrachting van de luchthaven om alle passagiers voor het begin van de zomeruittocht te kunnen ontvangen in de vertrekhal.

111 check-in balies

Vanaf maandag zijn 111 check-in balies in de vertrekhal beschikbaar, naast de 36 balies in de tijdelijke constructies. In totaal zijn zo 147 check-in balies inzetbaar, naast de self check-in toestellen in de vertrekhal en de tijdelijke constructie. De extra capaciteit maakt het weer comfortabeler en aangenamer voor passagiers om op reis te vertrekken vanuit Brussels Airport. 

Luchtvaartmaatschappijen zullen hun passagiers informeren over de plaats waar ze moeten inchecken. Deze informatie is ook terug te vinden op de website van Brussels Airport. Ook personeel van Brussels Airport zal ter plaatse passagiers begeleiden bij vragen omtrent hun check-in plaats.

Extra veiligheidsmaatregelen blijven

De extra veiligheidsmaatregelen sinds de aanslagen van 22 maart blijven van kracht op Brussels Airport. Het reisadvies en de praktische tips voor passagiers op Brussels Airport blijven dan ook onveranderd.

Lees alles over:
Categorie: