dinsdag, 10. mei 2016 - 16:41 Update: 10-05-2016 19:27

Geliquideerde man (29) flat Kikkenstein was bekend bij politie

Amsterdam

De identiteit van de man die maandag werd doodgeschoten in het trapportaal van flat Kikkenstein in Amsterdam is bekend. 'Het gaat het om de 29-jarige Abderrahim ‘Appie’ Belhadj', zo meldt de politie dinsdag.

Belhadj was een bekende van de politie, maar het is onduidelijk voor welke feiten ‘Appie’ in de politieregisters voorkwam.

Maandagochtend vroeg rond 05.30 uur stond de schutter waarschijnlijk Belhadj op te wachten en vuurde gericht schoten op hem af. Belhadj kon de galerij van de flat nog in rennen, maar overleed korte tijd later.

Politiemensen die naar de locatie gingen troffen daar een zeer ernstig gewonde man aan. Het slachtoffer is nog gereanimeerd, maar ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Een TGO (Team Grootschalige Opsporing) is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft de volgende vragen:

Vragen onderzoeksteam

Het onderzoeksteam wil dringend in contact komen met mensen die weten waar het slachtoffer heeft gewoond of verbleven. Tevens wil men in contact komen met getuigen die meer kunnen vertellen over de vluchtroute van de schutter en een eventueel gebruikt vervoermiddel. De man is via de achterzijde van de flat te voet gevlucht. Hij was geheel in het zwart gekleed.

In de directe omgeving van de flat is een gestolen motorscooter aangetroffen. Op dit moment is nog niet duidelijk of deze motorscooter verband houdt met de liquidatie. De recherche wil graag weten of er getuigen zijn die meer kunnen vertellen over het tijdstip van plaatsen van deze scooter en wie daar op heeft gereden.

Specifieke getuigen

Daarnaast is het team op zoek naar een aantal specifieke getuigen. Kort voor het incident lopen een man en een vrouw door de galerij waar enkele minuten later de liquidatie plaatsvindt. Deze getuigen hebben het volgende signalement: beiden hebben een getinte huidskleur. De vrouw was gekleed in een driekwart lichte jas en droeg een tas bij zich. De man had een glimmend jack aan en kort donker haar.

Dan wil men ook dringend spreken met een jonge man die kort voor de liquidatie nog met het slachtoffer heeft gesproken bij de lift van de flat Kikkenstein, twee ingangen voor het portiek waar het slachtoffer werd doodgeschoten. Deze jongeman droeg een lichtkleurig T-shirt met lange mouw en had een lang en slank postuur.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: