zaterdag, 11. juni 2016 - 17:45 Update: 11-06-2016 17:49

Dief vlucht met Mariabeeld het dak op

Dief vlucht met Mariabeeld het dak op
Foto: fbf
Etten-Leur

Een 44-jarige man uit Etten-Leur werd gearresteerd op verdenking van diefstal en vernieling. De verdachte beklom het dak van een restaurant in een poging aan zijn arrestatie te ontkomen.

Op vrijdagavond 10 juni 2016 vernielde de verdachte rond 22.00 uur de toegangsdeur van het Maria Kapelletje op de Markt. Hij wilde er vandoor gaan met het Mariabeeld. De dief werd echter betrapt door een horecaportier en sloeg op de vlucht. De dief was zo bang geworden, dat hij op het dak klom van een nabij gelegen restaurant. Daarbij sneuvelden diverse dakpannen en panlatten. Gewaarschuwde agenten arresteerden de 44-jarige man uit Etten-Leur.

Proces-verbaal

Tijdens het verhoor legde de man, in het bijzijn van een advocaat, een bekentenis af. Hij vertelde dat hij circa drie weken geleden ook het originele Mariabeeld had gestolen. Deze was kort daarna kapot gevallen, toen de man struikelde. In ’t Kapelleke stond een replica opgesteld. De verdachte toonde zich bereid om alle ontstane schade te vergoeden. Hij maakte een enigszins verwarde indruk. De politie heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man is daarna weer in vrijheid gesteld.

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):