zondag, 12. juni 2016 - 20:13 Update: 13-06-2016 8:16

Jochem Myjer en Tosca Menten schrijven beste kinderboeken van afgelopen jaar

Prijs van de Nederlandse Kinderjury voor Jochem Myjer en Tosca Menten
Foto: Kinderjury/CPNB
Amsterdam

De winnaars van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury zijn in de categorie 6 t/m 9 jaar De Gorgels van Jochem Myjer (Leopold) en in de categorie 10 t/m 12 jaar Dummie de mummie en de drums van Massoeba van Tosca Menten (Van Goor). dit meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) zondag.

In totaal zijn er 24.551 stemmen uitgebracht, 3,17 % meer dan vorig jaar. De Senaat van de Nederlandse Kinderjury reikte de Prijs uit en mocht bovendien haar eigen prijs uitreiken: de Pluim van de Senaat. Deze ging in de categorie 6 t/m 9 jaar naar Botje van Janneke Schotveld (Van Holkema & Warendorf) en in de categorie 10 t/m 12 jaar naar De gruwelijke generaal van Jozua Douglas (De Fontein). 

Myjer

Jochem Myjer was dit jaar voor het eerst genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Tosca Menten maakte met zes titels al eerder kans op de Prijs. Voor het derde opeenvolgende jaar vond de uitreiking plaats tijdens de Kinderboekenparade. 

Op dit kinderboekenfestival, in en rondom het Kinderboekenmuseum in Den Haag ontmoetten kinderen hun favoriete schrijvers en tekenaars, konden zij de nieuwste e-books en literaire apps testen in het MediaLab en samen met kunstenaars hun eigen monsterpak maken. 

Victoria (8) uit Scherpenisse wint Boekenrapwedstrijd

In het kader van de Nederlandse Kinderjury werden alle kinderen in Nederland opgeroepen een ode te brengen aan hun favoriete boek door een boekenrap in te sturen. 

Victoria (groep 8) uit Scherpenisse werd door rapper Winne gekozen als winnaar en rapte samen met hem haar boekenrap live tijdens de Kinderboekenparade. Haar rap is gebaseerd op haar lievelingsboek De ridders van Fantasia 4 – De Duistere Kroon van Geronimo Stilton.

Categorie:
Provincie: