dinsdag, 14. juni 2016 - 22:30 Update: 15-06-2016 20:48

Slachtoffer poging liquidatie in Amsterdam opnieuw neergeschoten

Man (50) in Leiden neergeschoten door mannen met bivakmutsen
Foto: Archief EHF
Leiden

Dinsdagavond is een 50-jarige man uit Leiden ernstig gewond geraakt nadat hij door twee mannen met bivakmutsen op meerdere keren werd beschoten. Volgens het Leidsch Dagblad gaat het om een Turkse man die eerder al slachtoffer was van een poging liquidatie in de Derkinderenstraat in Amsterdam.

Melding meerdere schoten

Bij de politiemeldkamer kwam omstreeks 18.00 uur de melding binnen dat er op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat zojuist meerdere keren geschoten was en dat er een zwaargewonde man op straat lag. Agenten troffen ter plaatse het 50-jarige slachtoffer aan, die meerdere keren geraakt was. De twee vermoedelijke verdachten waren, met bivakmutsen op hun hoofd, gevlucht op een scooter in de richting van de Telderskade.

Grote zoekactie naar daders met bivakmutsen

Terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over het zwaargewonde slachtoffer, zetten agenten direct de omgeving af en werd een grootscheepse zoektocht naar de verdachten ingesteld. Vele politie-eenheden zochten in een ruime straal rondom de Rooseveltstraat naar de verdachten en werden daarbij vanuit de lucht bijgestaan door de politiehelikopter.

Via Twitter werden burgers gevraagd zich te melden wanneer zij iets gezien hadden dat met deze zaak te maken kan hebben. Nadat de traumaheli een mobiel medisch team ter plaatse bracht, werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij gedurende de avond meerdere keren geopereerd is.

Getuigen

Een rechercheteam werd opgeroepen en onderzoekt deze zaak. Forensisch Experts deden ter plaatse sporenonderzoek. Op dit moment is nog onduidelijk wat er aan het schietincident vooraf is gegaan. Het rechercheteam roept daarom mogelijke getuigen op om zich te melden. Ook mensen die op een andere manier meer helderheid kunnen verschaffen over de toedracht of de aanleiding van dit schietincident worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: