donderdag, 16. juni 2016 - 12:40 Update: 16-06-2016 13:13

FC Twente krijgt veel steun van oud-voetballers en andere BN'ers

FC Twente krijgt veel steun van oud-voetballers en andere BN'ers
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Grote namen uit de sportwereld en de politiek, maar ook andere prominenten hebben donderdag in een paginagrote advertentie in de Telegraaf hun steun betuigd aan de noodlijdende voetbalclub FC Twente.

Op de pagina staat met grote letters de tekst: 'FC Twente mag toch niet kapot? Nee dat mag niet!' Binnen de voetbalwereld betuigen onder anderen Willem van Hanegem, Patrick Kluivert, Leo Beenhakker, Piet Keizer, Peter Bosz, Jean-Marie Pfaff, Sjaak Swart, Willy van der Kuijlen, Foppe de Haan, Jaap Stam, Aad de Mos, Wim Jonk, Gertjan Verbeek, Henk Kesler en Martin van Geel  hun steun aan FC Twente. Buiten de voetbalwereld werd de advertentie ook ondertekend door onder anderen politici als Henk Kamp, Fred Teeven en Sharon Dijksma als ook door BNn'ers als caberetier Herman Finckers. In totaal prijkten 121 namen onder de advertentie. 

De KNVB heeft als straf voor financieel wanbeleid de eredivisie-licentie van FC Twente ingetrokken. Hierdoor moet de club komend seizoen in de Jupiler League uitkomen. Als het zover komt, vreest de club voor een faillissement.

Categorie:
Provincie: