maandag, 27. juni 2016 - 12:00

Politie haalt 100 asociale weggebruikers van de weg

100 asociale weggebruikers van de weg
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De politie heeft het verkeer in en rond Rotterdam in het weekend van 25 en 26 juni weer een stukje veiliger gemaakt door in totaal meer dan 100 asociale weggebruikers van de weg te halen. 90 van hen hadden teveel alcohol gedronken aangehouden en 17 weggebruikers reden zó hard dat de politie hun rijbewijs moest invorderen.

De controles vonden in het weekend op meerdere locaties plaats, waaronder op de Vaanweg, bij de Maastunnel, bij de Erasmusburg en op de Kralingse Zoom in Rotterdam. Van alle aangehouden alcomobilisten hadden er vijftien zóveel gedronken, dat zij hun rijbewijs moesten inleveren en zeven weggebruikers bleken überhaupt niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Bij snelheidscontroles op diverse locaties reden 17 weggebruikers zó hard dat ze ze hun rijbewijs bij de controlerende agenten moesten achterlaten. De excessen kwamen voor rekening van twee automobilisten die bijna dubbel zo hard reden als was toegestaanm waaronder op een locaties waar wegwerkzaamheden plaatsvonden

Positief was de 'opbrengst' bij een motorcontrole op de Mariniersweg op zaterdagmiddag 25 juni. Van de 22 gecontroleerde motorfietsen produceerden er slechts twee teveel geluid en vertoonde er één technische gebreken die een keuring door de RDW noodzakelijk maakte. Even positief was de reactie van omwonenden die de controles van de politie van harte toejuichten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: