maandag, 27. juni 2016 - 19:22 Update: 27-06-2016 21:32

Verdachte moord Koen Everink ontkent betrokkenhuid

Verdachte moord Koen Everink ontkent moord
Foto: MV
Rotterdam

Tijdens de eerste pro forma zitting in het onderzoek naar de dood van Koen Everink, is bekend geworden dat het horloge van het slachtoffer vermoedelijk was gestolen en is opgespoord. Zijn telefoon is nog altijd niet gevonden, informatie daarover blijft welkom, aldus de officieren van justitie.

De 29-jarige J., de tenniscoach uit Rotterdam wordt nu ook verdacht van diefstal van het horloge van het slachtoffer. Ten aanzien van het levensdelict is de verdenking nu moord dan wel gekwalificeerde doodslag. Dit betekent dat de mogelijkheid bestaat dat de doodslag is gepleegd om de diefstal te verbloemen. Het horloge is gevonden in een woning van familie van de verdachte.

Persoonlijkheidsonderzoek

Tijdens de zitting werd de stand van zaken van het opsporingsonderzoek besproken. De officieren van justitie hebben de rechtbank gevraagd om een reconstructie om onderzoek te doen naar de verklaring van de verdachte. Verder heeft het Openbaar Ministerie de rechtbank gevraagd om de opdracht te geven tot een persoonlijkheidsonderzoek van de verdachte in het Pieter Baan Centrum.

De advocaat van de 29-jarige verdachte uit Rotterdam heeft aangevoerd dat zijn cliënt niet betrokken is bij de dood van Koen Everink. Zijn cliënt is gekidnapt en bedreigd en andere mannen zijn mogelijk betrokken bij de dood. De verdediging heeft ook verschillende onderzoekswensen ingediend. De verdachte gaf tijdens de zitting aan op dit moment te willen meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek.

De verdachte blijft vast zitten, zo besloot de rechter. De zaak is verwezen naar de rechter-commissaris voor de uitvoering van de reconstructie. De zitting wordt voorgezet op 23 september om 9 uur. Dat zal een regiebehandeling zijn. Wanneer de zaak inhoudelijk behandeld zal worden, is nog niet bepaald.

Categorie:
Provincie: