vrijdag, 22. juli 2016 - 12:44

Mogelijke nieuwe actie piloten Easy Jet

Mogelijke nieuwe actie piloten Easy Jet
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft easyJet tot vandaag de tijd gegeven om een nieuw onderhandelingskader te omarmen en daarmee aan de onderhandelingstafel het cao-conflict op te lossen. De reactie van easyJet op dit voorstel is volgens VNV teleurstellend. EasyJet laat door deze reactie de VNV geen keuze, nieuwe acties bij easyJet zijn onvermijdelijk.

Arbeidsvoorwaarden

De Nederlandse piloten van easyJet voeren nog altijd strijd voor een eerlijk pensioen, meer rust tussen lange vluchten en doorbetaald worden bij ziekte. “EasyJet is ons slechts zeer marginaal en onvoldoende tegemoet gekomen”, aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen. 

Frankrijk

De houding van de VNV en de easyJet-piloten wordt versterkt door het aanbod dat easyJet heeft gedaan aan haar Franse piloten. De Franse easyJet-piloten krijgen op alle fronten betere arbeidsvoorwaarden aangeboden dan hun Nederlandse collega’s. Voorzitter Verhagen: “We gunnen de Franse collega’s hun deal maar de verschillen zijn eenvoudigweg te groot om het hier en nu te negeren, al helemaal omdat deze overeenkomst zeer recent is afgesloten”.

Acties

De VNV kan niet aangeven wanneer en welke acties in Nederland georganiseerd gaan worden. EasyJet heeft namelijk bij eerdere acties stakingsbrekers ingezet. De acties zullen onvoorspelbaarder zijn, maar conform de uitspraak van de kortgedingrechter minimaal zes uur eerder worden aangemeld bij het easyJet-management. “We zijn vastberaden om een eerlijke cao voor de easyJet-piloten af te sluiten ook al zou dat betekenen dat het conflict en de daardoor veroorzaakte operationele verstoringen zich nog lang voortslepen”, besluit de VNV-voorzitter.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):