maandag, 22. augustus 2016 - 10:48 Update: 22-08-2016 13:34

Politie lost waarschuwingsschot bij 'uitpraatprocedure' Piet Heinkade

Waarschuwingsschot bij aanhouding
Foto: Archief MV
Amsterdam

De politie heeft in Amsterdam bij een aanhouding van een mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachte een waarschuwingsschot gelost.

De politie kreeg in de nacht van zondag op maandag rond 02:00 uur een melding binnen van een aanrijding op de Thorbeckeweg in Zaandam tussen een vrachtwagen en een personenauto. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek een aanrijding te zijn ontstaan omdat een vrachtwagenchauffeur even daarvoor een man op zich af had zien komen, die hem op de Thorbeckeweg bedreigd zou hebben met een vuurwapen. Deze verdachte zou zijn ingestapt in een grijskleurige personenauto en naar de A10 zijn gereden richting Amsterdam. 

Door de politie werd uitgekeken naar deze auto en enige tijd later trof de politie de betrokken personenauto rijdend aan op de Piet Heinkade om 02.40 uur in Amsterdam. De auto werd gestopt en vervolgens werd door de politie de `uitpraatprocedure' gestart. Aan de twee inzittenden werd bevolen om uit de auto te komen. De bestuurder voldeed hieraan, maar de bijrijder niet, waarna door de politie een waarschuwingsschot werd gelost. De bijrijder bleef zich tevergeefs verzetten tegen zijn aanhouding. Beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. 

Een van de verdachten is een 20-jarige man uit Wormerveer. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de andere verdachte. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: