woensdag, 14. september 2016 - 17:16 Update: 14-09-2016 17:35

Politie waarschuwt voor gevaarlijke limonadeflesjes met chemische vloeistof

Politie waarschuwt voor gevaarlijke limonadeflesjes met chemische vloeistof
Foto: Politie Rockanje
Rockanje

De politie in het Zuid-Hollandse Rockanje waarschuwt woensdag voor de vondst van chemische vloeistoffen die in limonadeflesjes in vuilniszakken in het Duingebied zijn aangetroffen.

'Op een openbare parkeerplaats aan het Kreekpad in het duingebied In Rockanje zijn woensdag enkele zakken met tientallen (limonade)flesjes met een chemische vloeistof aangetroffen. Het gaat waarschijnlijk om afval van een drugslaboratorium. Alle flesjes zijn dezelfde dag nog opgeruimd en vernietigd', meldt de politie.

Kinderen

'Omdat deze vloeistoffen in limonadeflesjes zaten en de kleur van de vloeistof ook aan limonade doet denken, kan dit een gevaar vormen voor bijvoorbeeld jeugd die de flesjes zouden openen', aldus de politie. 

Het gaat in dit geval om tientallen liters en de ervaring is dat er bij drugslaboratoria nog grotere hoeveelheden afvalstoffen vrij komen. Het zou daarom kunnen dat er op andere locaties ook dergelijke flesjes gedumpt zijn. Wie dit soort limonadeflesjes vindt of andere drugsafval tegenkomt, wordt gevraagd direct de politie te bellen. De politie heeft deze zaak in onderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: