vrijdag, 30. september 2016 - 13:07 Update: 30-09-2016 13:13

Politie verricht 8 aanhoudingen bij wedstrijd Ajax-Standard Luik

Politie verricht 8 aanhoudingen bij wedstrijd Ajax-Standard Luik
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Donderdagavond is het rondom de wedstrijd Ajax-Standard Luik in de Amsterdam ArenA onrustig geweest.

'De politie moest meermalen in actie komen om te voorkomen dat supportersgroepen elkaar zouden aanvallen. Acht mensen zijn aangehouden, enkele raakten lichtgewond', zo meldt de politie vrijdag.

Confrontatie met Standard-Luikfans

Na aankomst van de bussen met Standard-Luikfans is er een confrontatie geweest met de Luikfans en de politie. De supporters moesten bij het parkeerterrein even wachten voordat zij het stadion in mochten, volgden de aanwijzingen van politie niet op en gooiden onder andere met flessen richting politie. 

Lichtgewond

Door optreden van de mobiele eenheid werden de Luikenaren weer op het goede pad gezet. Hierbij is door de politie geweld gebruikt, enkele ‘fans’ raakten lichtgewond.

Gehoortest agenten 

Na de wedstrijd bleef het onrustig. Er ontstond vlak na de wedstrijd brand in een toiletgroep en er werden vuurwerkbommen gegooid die (ook) tussen politiemensen in kwamen. Zeven agenten hebben daardoor last van hun gehoor en zullen een gehoortest ondergaan.

Fakkels in Ajax-vak gegooid 

Er wordt een onderzoek ingesteld naar degenen die fakkels gooiden in het stadion. Het vak eronder moest worden ontruimd omdat het voor die supporters niet veilig was daar te blijven. In totaal zijn acht mensen aangehouden, onder andere voor openlijke geweldpleging en het hinderen van politie tijdens haar werk.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: