woensdag, 12. oktober 2016 - 11:46 Update: 12-10-2016 21:11

De mascotte van McDonald's blijft voorlopig even buiten beeld

McDonald's clown Ronald McDonald 'hangt zijn pak even in de kast'
Foto: fbf archief
Hilversum

De mascotte van McDonalds in Nederland Ronald McDonald owrdt door de hamburgerketen voorlopig even buiten beeld gehouden.

Dit in verband met de 'horrorclowns' die zoals in Amerika, nu ook in Nederland opduiken. Dit melden verschillende media woensdag. Doordat er een bepaald klimaat is ontstaan rond clownsoptredens is McDonalds  voorzichtig geworden als het om optredens van Ronald McDonald gaat, zo liet een woordvoerder van het bedrijf aan CNN weten..

Eunice Koekkoek van McDonald's Nederland zegt op NPO Radio 2 bij Ekdom In de Ochtend: 'ij zijn een familierestaurant waar fun en plezier centraal horen te staan. Dus hebben wij besloten dat Ronald voorlopig niet zal optreden. Voorlopig hangt zijn pak even in de kast.' Clown Ronald McDonald treedt vooral op in de restaurants, maar hij kan ook voor optredens op andere plaatsen worden geboekt. Een optreden bestaat vooral uit het doen van goocheltrucs.

Dinsdag waarschuwde de politie in Oss en in Almere voor de horrorclowns, die mensen de stuipen op het lijf jagen. Afgelopen weekend zat zo'n clown in Almere een eelf-jarige jongen achterna met een mes. Maar ook in Australië en Groot-Brittannië zijn de horrorclowns opgedoken.