woensdag, 2. november 2016 - 9:05 Update: 02-11-2016 13:55

Overstromingsoefening Waterwolf in Marken van start gegaan

Crisisoefening Waterwolf van start in Marken
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Marken

Vandaag en morgen wordt in Marken de grootschalige crisisoefening Waterwolf gehouden. De Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland doet dat om goed voorbereid te zijn op een eventuele toekomstige overstroming.

De crisispartners zullen samen met de bewoners van Marken oefenen. Bij de oefening zijn onder andere het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, provincie Noord-Holland, gemeente Waterland, Rijkswaterstaat, defensie en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland betrokken.Aan de oefening doen zo’n 30 organisaties en veel vrijwilligers mee. 

Vandaag worden onder ander de deelnemers aan de evacuatie met defensievoertuigen naar Monnickendam gebracht. Vanuit Monnickendam rijden zij direct weer terug naar Het Trefpunt op Marken.

Donderdag is de evacuatie over water. Met kleine bootjes uit de Nationale Reddingsvloot van de Reddingsbrigade worden de evacués eerst naar de haven van Marken gebracht. Daar liggen grotere boten van de Reddingsbrigade en KNRM klaar om hen over te nemen en door te varen naar Monnickendam. Vanuit Monnickendam gaan zij direct over de weg weer terug naar Het Trefpunt op Marken.  

Autoplan

Bewoners van Marken oefenen op vanavond rond 19.00 uur het autoplan. In dit plan staat beschreven hoe eigenaren hun auto’s veilig kunnen wegzetten bij een dreigende overstroming.  De hulpdiensten begeleiden de uitvoering. Het oefenen van het autoplan is alleen voor inwoners van Marken.

Goed voorbereid

Om goed voorbereid te zijn op een eventuele overstroming oefenen de crisispartners samen met de bewoners van Marken. Deze crisispartners zijn de gemeente Waterland, Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Holland, Defensie, Eilandraad Marken, Reddingsbrigade, KNRM en vele anderen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: