dinsdag, 15. november 2016 - 14:09

OM eist 16 jaar cel voor doodschieten Raja Draaisma

OM eist 16 jaar cel voor doodschieten Raja Draaisma
Foto: Archief EHF
Hoofddorp

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Haarlem 16 jaar cel geëist tegen Ferry de G. die in juni 2015 zijn ex-vriendin Raja Draaisma doodschoot.

Volgens het AD had De G. een wapenvergunning en een vuurwapen, maar beweerde tijdens de zitting dat hij uit zelfverdediging. Volgens getuigen schoot De G. zijn ex-vriendin in koelen bloede dood.

Het vuurwapen zou volgens De G. nog bij Raja in huis hebben gelegen en zij zou dit op hem hebben gericht. Uit zelfverdediging pakte hij het wapen van de vrouw af en schoot haar dood. Getuigen verklaren dat De G. met het vuurwapen naar Raja toe gegaan zijn en haar weloverwogen heeft neergeschoten. Hierbij werd ze twee keer in haar lichaam geraakt en één keer in haar hoofd.

De officier van justitie ziet het doodschiet van Raja als ‘een koelbloedige afrekening’. Daarnaast zou De G. helemaal geen wapen mogen hebben, ondanks zijn vergunning. Hij was geen lid van een schietvereniging. 

Raja en Ferry de G. hadden een maand of negen een relatie. De G. was zo jaloers dat hij afluisterapparatuur in de auto van Raja had geplaatst. Nadat zij dit ontdekt had, verbrak zij de relatie.